Myoreflexterapi, medisinsk akupunktur, auriculoterapi, posturologi og fysioterapi

Ved Trondheim Myoreflex Klinikk kombinerer vi forskjellige teknikker tilegnet gjennom kontinuerlig videreutdanning. Få innblikk i de ulike behandlingsmetodene:

Behandlinger

Myoreflexterapi

Myoreflexterapi er en manuell behandlingsform. Terapeuten stimulerer reseptorer i musklene for å regulere muskeltonen i de forskjellige slyngene samt balansere det autonome nervesystemet. Dette gir kroppen mulighet til å lege seg selv og holde en optimal funksjon.

Dr Kurt Mosetter (Tyskland) utviklet denne metoden på 90-tallet. Han har stadig implementert med ny kunnskap fra nevrobiologi, biokjemi, anatomi, biomekanikk og forskning om posttraumatisk stress.

Myoreflexterapi anvendes hos  både store og små, søndagsmosjonister og toppidrettsutøvere.

Medisinsk akupunktur

Akupunktur er en gammel kinesisk behandlingsform. Metoden består av å stikke tynne nåler på kroppen for å stimulere kroppens energi.

Auriculoterapi

Auriculoterapi stammer fra Frankrike. Professor i medisin Paul Nogier grundet metoden i 1951. I 1956 tegnet han sitt første ørekart. Faget er i konstant utvikling og undervises blant annet ved GLEM i Lyon. Auriculoterapi består av å stikke nåler i øret for å regulere funksjonen av de forskjellige organer eller nervesystemet.

Posturologi

Postur=stilling. Posturologi er en del av den franske auriculoterapien. For å kunne stå, er kroppen avhengig av at hjernen får informasjon om trykk under føttene (gjennom reseptorer under fotblad), omgivelsene (gjennom øynene) og hodestillingen (gjennom det indre øret og kjeveleddet). Feil informasjon til hjernen vil påvirke stillingen og danne skjevheter som senere kan føre til smerter.

Posturologi retter dysfunksjoner i det posturale systemet ved stimulering av spesifikke punkter i øret.

Øvrig fysioterapi

Den 4-årige sveitsiske utdanningen består av solid teorigrunnlag samt mange forskjellige behandlingsmetoder innen muskel- og sjelettlidelser (manuell terapi teknikker, treningslæring), nevrologiske lidelser (for eksempel Bobath og Proprioceptive Neuromuscular Facilitation etter slag) og lungefysioterapi.

Samarbeidspartnere

Trondheim Myoreflex Klinikk samarbeider med:

Trondheim Osteopati https://www.trondheimosteopati.no

Eidjord Akupunktur https://akupunkturtrondheim.no

Saanvi Yoga og Coaching Trondheim https://www.saanvi.no

Fysioterapi og myoreflextearpi hjelper kroppens evne til å lege seg selv

Kontakt

Send meg en mail for spørsmål eller timebestilling

+ 47 97 47 83 67

Trondheim Myoreflex Klinikk

Peder Falcks veg 2, 7044 Trondheim

Følg meg på facebook og instagram

Nettsiden er drevet med WordPress og designet av  Grafisk Fotodesign, www.grafiskfotodesign.no